paul2
2013.12.10
|
|
0 0
2366
|
Nem igazán győznek meg a válaszok, mégpedig azért, mert - a féligképzett állományt kiképezni sokkal kevesebb munka, mint az újoncokat; főleg, hogy némi munkatapasztalatuk is van. - én a rendőrség (és a csendőrség) jogait szabályozó jogszabályokra gondoltam, a büntetőjog szempontjából egál, hogy ki kapta el a tettest. - ahogy a korrupció a rendőrségbe beépült, a csendőrségbe is be fog,
- az élet a csendőrnek is pont olyan drága, mint a rendőrnek, tehát több fizetésért mindegyiktől ugyanannyival többet várhatunk, ennyi pénzért viszont mindegyiktől csak ennyit.
Alacsonyabb forrásköltség mellett könnyebb nyereséget elérni. - ez igaz, csak az a kérdés, hogy 0 forrásköltség mellett is mi tud nyereséges lenni a mai magyar mezőgazdaságban. Úgy értem, hogy piaci körülmények között, mert ha még az árakban is támogatni kell, úgy már végképp nem fair a dolog, hanem csak egy pénztemető. - a takszöv "profit"-ja nagyrészt a betétekre, illetve a takszöv által felvett hitelekre fizetendő kamatra megy el, plusz a működési költségekre, és a szövetkezet tagjai kapják, akik azonban a takszövnél (meg anno a Hangyánál is) tipikusan az ügyfélkört is alkotják! Egy működő modellt dobnánk el valamiért, ami legfeljebb annyival kedvezőbb a gazdáknak, amennyi pénzt máshonnan beletolunk. |
Előzmény: ka_TARZI_s (2359)
|
|