Vannak ilyen kritikák is, melyek kissé langyos módon, de védelmükbe veszik a filmet azzal, hogy bár valóban nem jó, de annyira nem is rossz. Az a baj, hogy a korlátolt heterók az istennek sem akarják megérteni, hogy mi bajuk van a melegeknek ezzel a filmmel. Úgy látszik, ehhez már tényleg melegnek kell lenni. (Fogadni mernék, hogy sem László Ferenc, sem Veres Szilárd nem az.)
Jó, tegyük fel, nem szar a film, csak közepes (én még nem láttam). De akkor is nem ciki egy meleg témájú film esetében, hogy épp a melegek tartják visszataszítónak már a témáját is, és be sem akarnak menni a moziba? Hogy főképp csak a közönyös vagy butuska heterók tartják elviselhetően szórakoztatónak? Ha meg ők voltak a célközönség, akkor kár volt a meleg témához nyúlni. Nem is értem, miért erőlködik egy hetero alkotó ezzel a témával, ha nem ért hozzá.
Nekem különösen fájó ez a magyar melegfilmnek nevezett szánalom, mert imádom a meleg témájú filmeket. Az általam látottak között voltak zseniális, súlyos remekművek, színvonalas művészfilmek, csodálatosan megható történetek, tanulságos történetek és könnyedén szórakoztató darabok, de ennyire elcseszett témával még soha nem találkoztam eddig. Ez magyar specialitás. És az a legfőbb gond, hogy még mindig nincs olyan meleg témájú magyar film, mely elősegítené a melegek megértését és elfogadását.