Prof Creative Commons License 2013.12.05 0 0 100

Szevasz!

Ad. 1. Ha nem Yúnt vagy Due-t használsz, akkor tedd fel az Arduino 1.0.5-öt. Az 1.5.4. béta verzió, nem tartom kizártnak, hogy gondokat okozhat (ezt írják is).

Ad. 2. Programmer: AVRISP mk II (Mega 2560 és Nano viszonylatban).

Ad. 3. Amit el tudok képzelni, hogy a kártya com portjának baja van (kevésbé valószínű, de nincs kizárva). Üres programmal ne kísérletezz, mert a complier ugyan hibamentesre fogja értékelni, de a bootloader már nem fogja tudni befogadni. Ott van az alap sketch-ek között a Blink, 1 kB az egész, azzal lehet (és érdemes) tesztelni.

Ad. 4. Körbenéztem az arduino.cc fórumán és azt tapasztaltam, hogy némineműleg sűrűn jelentkezik a tiédhez hasonló hiba az utóbbi pár napban. Bár konkrét "vádak" nem hangzottak el, nekem úgy fest, hogy valamit beleraktak egy pár nappal ezelőtti frissítésbe, ami akár a Windowst is érintheti (pontosabban inkább azt, mert az Arduino IDE nem frissült).

Amit még megpróbálnék: minden USB eszközt kihúzni a gépből a billentyűzet és az egér kivételével, leszedegetni az USB meghajtókat, aztán egyesével felpakolászni őket újra. (Esetleg segíthet az is, hogy csak az eszközöket húzgálod ki.) Próbáld meg, hogy a kártyát felismeri-e másik gép USB portként (mondjuk azt nem írtad, hogy milyen kártya, a Leonardo és az Esplora kivételével mindegyiket virtuális Com-ként fogja látni, a Lenoardo, illetve minden 32U4 processzorral szerelt kártya USB eszközként látszik direktben).

És még valami, bár nem jellemző. A kártyád pontos típusát állítsd be a Tools menüben, a Board alatt. Ez ugyan máshol és más tartalmú hibaüzenetet ad, de lehet gond ebből is.

Sok sikert!

Prof

Előzmény: vfp (99)