Jani71 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 1523

Szerinted mennyire savas a Bergeron?

Azt hiszem, Te dícsérted már többször is ezt a fajtát, ezért nem rég már majdnem vettem (eredetileg nem terveztem, de gyakorlatilag bárhol kapható és annyi jót írtál róla... ;-) ). Viszont az említett helyen a fa mellé helyezett táblácskán az ismertetőben 'savas'-nak titulálták, akkor ott hagytam. Nekem nem jönnek be a savas gyümölcsök.

Egyszer régebben volt már itthon ez a fajta, valamiért kiveszett (már nem tudom az okát). Eredetileg az utóbbi időszakban (egy-két év, hirtelen több fajta nemes gyümölcs ültetése) a netes leírások alapján se került be nálam a kiválasztott fajták közé. Valahogy nem volt szimpatikus.

Idén termett egy-két szemet az idén tavasszal ültetett Pinckot. Az íze megfelelő, de őszintén szólva egy hajszállal savasabb, mint ami nekem megfelel (teljesen érett volt, már hullott).

Mivel nagy gyümölcsűnek jellemzik, most viszont nem igazán volt az (aszály?? - mondjuk öntöztem, de azért miért ne lehetne?). Talán nem elég nagy még a fa és a gyökérzete, hogy rendes méretű gyümölcsöt teremjen, talán ez a körülmény befolyásolta az ízét is. Meglátjuk!

Ha ilyen marad több éven át (esetleg a méret növekedése mellet, de ha ilyen lesz, az se baj, mert így is hozza az átlagot), vagy megtartom vésztartaléknak, vagy mivel sok fajta van, teszek helyette 'jobbat'...

Előzmény: Törölt nick (1522)