Törölt nick Creative Commons License 2013.12.03 0 0 30173

Szia marinmegye !

Én a radiációs minimumot borszesz MINIMUMhőmérővel mérem a kertem legmélyebb pontján a föld felszíne felett 5,0cm-es magasságban a gát külső oldalán. Leolvasás után természetesen visszaállítom a csúszkát a lehető legmagasabb pozícióba. Már kétszer elejtettem és emiatt a folyadékszál megszakadt (szerencse , hogy nem tört össze) és ezt forralással meg tudtam gyógyítani. Emiatt tehát nem kell kiszaladoznom folyton folyvást , hogy leolvasgassam. Az a reggeli kis séta meg jólesik. A leolvasott minimum tehát kb az elmúlt 24 óra alatt mért hőmérsékletminimumot jelenti.

A másik mérési helyem az udvarom legmagasabb pontján a talaj felszíne felett két méterre elhelyezett digitális érzékelő , mely egy almafára függesztett nyitott madáretető tengelyéhez van rögzítve. Nem túl szabályos , mert nincs fehérre festett szellős házikóba helyezve, de nyáron árnyékban van a lomb miatt.

A madarakat pedig már nem etetem benne. Ezen tehát pillanatnyi értéket olvasok le. Értéke gyakran megegyezik a diósgyőri és a rakamazi kolléga leolvasott értékével.

A pontosság kalibráció kérdése. Hogy a digitálisat, hogyan kalibrálták nem tudom. A nyomásmérőn  viszont rengeteget kellett a beállított tengerszint feletti magassággal csalnom ( kb 40 méter eltérés van), hogy végül helyes értéket mutasson.

Előzmény: marinmegye (30169)