NMT Creative Commons License 2013.12.03 0 0 5954

A hétvégén a padláson két helyen meg kellett bontani a Sonoflex csöveket. Nagy kő esett le a szívemről, mert féltem tőle, hogy esetleg belől párás, vizes, esetleg áll benne a víz és még rosszabb esetben a szigetelés is át van ázva. Teljes mértékben száraz volt. A rendszerem hiányossága még, hogy nincsenek a szobai beömlőkön a szelep, így a szobából fel lehet látni a csőbe. Nem csöpög és nem párás! A csőben határozottan áramlik a hűvösebb levegő a szoba felé, nincs olyan hideg felület ami meleg levegővel érintkezik.

Remélem ha a szelepeket felrakom (egyszer majd) akkor sem lesz. Az uszodában ahová járunk, láttam egy érdekességet. Álmenyezet van, szelepeken/anemosztátokon jön be a levegő. A szelepek körül az álmenyezet a levegő áramlásától le van szürkülve. Nem tudom hogy ez por, vagy pénisz. Igen furcsa. A penésznek kisebb a valószínűsége, inkább por lehet. Ha meg por akkor lehet hogy nincs megszűrve a bejövő levegő? Minden esetre érdekes. Remélem nálam nem alakul ki ilyen, mert igen rosszul néz ki. 

És még egy érdekesség. Közben rájöttem hogy célszerű lesz közvetlen a gép beszívó csonkján a beszívott levegő hőmérsékletét mérni, nem pedig egy ablakhőmérőt nézni. A két hőmérséklet között igen nagy eltérés lehet. Főleg, hogy nálam szintén hiányosság, hogy a beszívó csonk nincs a tetőn kívülre kivezetve. Így a padlástér a kinti hőmérsékletet eltolással követi. Szerintem akár 5 °C különbség is lehet. 

A ventillátorok nálam non-stop mennek.

A födém szigetelése nálam 2x10 cm EPS. Nagy dilemma volt anno amikor dönteni kellett hogy gyapot vagy EPS. Végül a lépésállóság miatt lett EPS. A gyapotból sz@r se maradt volna mára. No meg a kis NYEST drágaszágaim a padláson szétjátszották volna már. Egy szarufa közötti gyapottal szigetelt részt már szét is játszottak. Már várja őket a csapda. 

Előzmény: epitkezes1 (5953)