Szia.
Vettem én is digitális állomást külső jeladóval 100 m-es ( és tényleg tudja!)
Sajnos nem vagyok a helyszinen hogy folyamatosan kigyüjtsem az értékeket , de felhivom a figyelmed valamire lehet hogy neked jobban van lehetőséged 'vizsgálódni' ezügyben.
A digitális állomásom értékeit kontrol méréssel ( borszeszes hőmérő) is kiegészitettem és óriásikülönbségek vannak. Számitottam rá de a mértékére nem. Átlagban 2.5 fokkal mér kevesebbet a digitális mint a borszeszes mérő. Mivel a folyadék tágulásának sebességea és a digitálisban a fém vezetőképességének változása és a digitális jelnek a leadása is eltérhet igy próbáltam hajnali 6.30 - 7 óra körül mérni . Mert amugy napközben folyamatosan mlegszik ill. hűl a levegeő . Leszámitva a délutáni csúcstól , amit viszont nehéz meghatározni.
Nekem most kb. 45 méterre van telepitve a jeladó az állomástól . De kipróbáltam ugy hogy csak egy ablak választotta el. néha csak 0.5 fok volt az analóg és a digitális közt a különbség, de volt 3 fok is....
Az állomás távolsága is okozhat pontatlanságot valamely irányba.
A másik dolog mindkét mérőnéláltlában + 20 fokra kalibrálják ( itt a legkisebb a mérés hibaszázaléka a valós értéktől) és 0 fok alatt már 1 fok különbség is lehet.
Ha megteheted tegyél a digitális külső érzékelő mellé közvetlen egy analóg mérőt is és igy is jegyezd fel az eredményeket . Ezt ha átlagolod talán közelebb vagy a valós értékhez.
Meg szerintem próbáld minnél korábban - hajnali 7 esetleg fél 7 felé leolvasni , persze ha felkelsz olyankor.
8 óra felé már rendszeresen +1-2 esetleg 3 fokkal is melegebb van ahogy feljön a nap. Főleg miel a nappal plusz 4-7 fok van még.
Ugy sajnálom hogy én nem tudok mérni rendszeresen. Pedig lehetne eg ytanulmányt is irni. főleg több műszerrel, elhelyezéssel. Átlagolt értékekkel...oh de szép is volna.