Biztosan, sőt, egyértelműen. Meg még ha a kínaikat is hozzávesszük, meg Kóreát, akkor főleg. Csak az oroszoknál hideg van, az hideget meg nem bírja a jeruzsálemi klímához szokott népség, így nem követelhetnek kártérítéseket...
Egyébként most olvastam valahol, hogy '45 körül a német lágerekben az oroszok alakították ki a gázkamrákat... vagy csak egy-két helyen, vagy valami ilyesmi... mi lehetett vele a céljuk...
Ha ánnó Lenin nem lép félre, és megmarad a jóval emberségesebb marxi eszméknél, szerintem még a hidegháború is orosz győzelemmel érhetett volna véget. Teljesen máshogy festenének az erőviszonyok. Tudom, nincs ha :D
Másik dolog, ha már kertészkedés, hogy a 70-es években, sőt, már az 50-es években tudták az usa-ban, hogy milyen károsak a növényvédőszerek... mégsem tettek semmit, már akkor látható volt a különböző lobbik ténykedése.
Érdekes dolog, hogy már a 70-es években is a mezőgazdaságban, mint legegyszerűbb munkában és jövedelemforrásban látták a kiutat. Azóta sem valósult meg soha sehol az olyan mértékű önellátás, ami milliárdokat spórolhatna a segélyezési rendszereknek...