Wizzair nem nagyon szokott mellébeszélni vagy hazudni!
Ez nem is állítottam, egyszerüen csak "újágírói" elírás a napi 2 DEB-LTN. Mint ahogyan az is hogy több különböző portálon különbözőek az információk a 100.000-ik utasrol. Van ahol az írják hogy az Angol fővárosban dolgoznak a szülők van ahol azt hogy Birminghamban.
Egyébként egy trükkel (Debreceni indulással és budapesti leszállással) simán megoldható a géphiány!
Ez igaz, viszont egyenlőre a Wizzair nem folytat ilyen üzletmodellt. És tudomásom szerint egyenlőre nem is tervez, de nyilván ezt ők tudják.
Neked semmi sem elég???????? - a reptér üzemeltetéséhez nem. Sajnos napi 1 járat nem fogja eltartani a repteret sokáig.
Viszont nekem pont elég! Azt hiszem ha egy évben 6x igénybe veszem a LTN-DEB-LTN járatot akkor elég. Holnap lesz a 7. utam idén.
Lassan 150.000 utas - Ez a szám már minimum egy kötöttpályás kapcsolatot igényelne! Már egy sima motorvonat is jól jönne, ami ingázna a repülőtér és a a nagyállomás között!
Szép szám valóban a 100.000 vagy 150.000 (per év!!!), de azért mert naponta megy 1 vagy 2 repülő Debrecenbe/Ből az még nem igényel vasúti személyszállítást, hiszen ha megnézed sajnos a reptéri busz is igen gyér kihasználtsággal müködik egyenlőre. Ha mindenki a repülőtérre tömegközlekedésel menne ki akkor igen szépen kihasznált járatok lennének, legalább 150 fő menne, de ez nem így van. A vasúti infrastruktura fenntarása pedig elég költéges. Ha megnézed BUD-on is csak a BKV BKK buszaival lehet kijutni Ferihegyre, sajnos metro, HÉV vagy villamos, nem jár arra. Pedig ott jóval nagyobb szükség lenne rá. És a kihasználtága is nagyobb lenne jóval. Tudom hogy a vonatok megállnak az 1-es terminálnál de onnan még messze van a 2-es.
A lényeg hogy sok mulik a szavak jelentésén! Az hogy terveznek tárgyalásokat, meg uj járatokat szép és jo dolgok, de nem jelntik közvetlenul hogy meg is fognak valosulni.