"A csukának van egy elég erőteljes íze/szaga"
fogod a boros csukat, lekapod a ket filejet
pikkelyes felevel lefele leteszed a filet a deszkara, a husos reszen bevagsz hosszaba az oldalvonalon a borig, aztan jobbra-balra alanyulva leveszed a hust rola
az also file nagyjabol ugy jo ahogy van, csak kockazni kell
valahol a hatso uszok magassagaban van hatul van benne par szalka, de nagyobbak, nem zavaroak
a felso file ("csukakaraj") kozepen vegigmegy egy y szalkasor, ketesfel-harom kilo feletti csukanal ezt mar erdemes kibanyaszni, csinalsz egy bevagast a nemtomelmagyarazni melyik oldalan finoman a szalkasorig, onnan a filezokest a szalkasor vezeti, ketoldalon leveszed rola a hust, az mar mentes
aztan bevagod a masik oldalon is, ugyanugy
megmarad egy y szalkasor az y kozepen meg egy szep huscsikkal, azt vagy lefozod rola alapleben vagy kidobod a francba
szoval a fentiek szerint eloallt csont- es bortelen csuka a melyhutobol kiveve az egvilagon semmifele csukaszaggal nem rendelkezik, kellemes halhus, csak a formajarol meg a kisse kemeny allagarol mondod meg hogy csuka