otranto Creative Commons License 2013.11.29 0 0 2886

"Ez sem hangzott el."

Dehogynem. Vagy te hogy értékeled azt, hogy Sztálin azt mondja, a románokkal kötött fegyverszünet lehetőséget ad arra, hogy Erdély egy része magyar maradjon, és még megfontolják a dolgot, (miközben már rég eldöntötték, hogy egész Erdély a románoké marad) majd ezek után, ezek alapján Dekazonov azt mondja, hogy vessék fel az erdélyi igényeket a béketárgyalásokon? A reménykeltő a minimum ebben az esetben.

"Annyi hangzott el hogy a békekonferencián vessék fel."

Meg előtte annyi Sztálintól, hogy a román fegyverszünet lehetőséget ad arra, hogy Erdély egy része magyar maradjon, és megfontolják a dolgot.

"Mi voltunk az egresszorok nem tudom mi lett volna szerinted a megfelelő hozzá állás a Szovjet féltől :)))"

Ez nem agresszorról, vagy áldozatról szól. A védhetetlent véded. De ha szerinted a tárgyalópartner becsapása  a megfelelő hozzáállás, akkor az a te dolgod.

Szerintem az lett volna a megfelelő hozzáállás, ha a valóságnak megfelelően elmondják Nagyéknak, hogy már döntöttek, egész Erdélyt a románok kaptják, mi meg nem kapunk semmit.

"Mindenesetre nem igaz hogy bérmit is igértek volna témában"

Azt mondták (ígérték), hogy a remény tudatában vethetjük fel az erdélyi kérdést a béketárgyaláson.

"rvényes igéreteink voltak a szovjet diplomáciától hogy megtarthatjuk erdélyt a háború után"

Nem voltak. Egy 1940-es ígéretet vetítesz ki 1941-re holott, Molotov akkor teljesen mást mondott, mint 1940-ben.

"Bulgária komolyan vette, meg is tarthatta."

Nem emiatt, hanem amiatt, amit írtam.

"Ugyanígy Horthy is megúszta a felelősségre vonást Szalin közbenjárására, a kiugrási kisérletért cserébe."

Főleg azért, mert nem akartak mártírt csinálni Horthyból, és ezzel Rákosi is egyetértett.

Előzmény: Platon (2883)