Ha valaki szereti a halászlét, az én vagyok. És-szánom-bánom, nekem fogalmam sincs, hogy éppen bajai vagy szegedi halászlét eszek.
Egyet tudok. A jó halászlé bármikor jöhet. Sajnos, ettem már olyan halászlét, ami nem ízlett… (túl híg volt, nem volt benne semmi plussz….., stb)
Efish, ha jól emlékszem, 2 éve Dunaszentbenedeken a volt menyasszonyoddal (Drága Évivel) olyan halászlét csináltatok, hogy máig emlékszem rá!!!
Mindenkinek, aki halászlét főz, megvan a saját „receptje”. Beer-ci –nek is van egy „titkos” receptje, nem árulom el, de idén nyáron is előfordult, hogy a tiszaugi szomszédok (akik estére halászlére voltak hivatalosak hozzánk), nem értették, miért pucolom olyan lelkesen a zöldségeket……
Én tészta nélkül szeretem a halászlét, (szerintem tészta nem való a halászlébe,-kövezzetek meg érte), de azért mindig főzők ki gyufatésztát. És balatoni halból is szeretem a jó halászlét (tudom, tudom, a balatoni pontyok zsírosabbak)!
Érdekes, hogy a halászlé nekem mindig valamilyen ünnephez, alkalomhoz, baráti összejövetelhez kapcsolódik.
Nálunk az alábbi menü lesz karácsonykor: Beer-ci féle halászlé (általa fogott pontyokkal és keszeggel), sült liba párolt káposztával, krumplipürével (ezt én fogom csinálni).
A másik kedvencem a sült keszeg. Efish, olyan sült keszeget, mint amilyet egyszer nálatok ettem, azóta sem sehol…