melodráma Creative Commons License 2013.11.28 0 0 13199

 

Ha valaki szereti a halászlét, az én vagyok. És-szánom-bánom, nekem fogalmam sincs, hogy éppen bajai vagy szegedi halászlét eszek.

Egyet tudok. A jó halászlé bármikor jöhet. Sajnos, ettem  már olyan halászlét, ami nem ízlett… (túl híg volt, nem volt benne semmi plussz….., stb)

 

Efish, ha jól emlékszem, 2 éve Dunaszentbenedeken a volt menyasszonyoddal  (Drága Évivel) olyan halászlét csináltatok, hogy máig emlékszem rá!!!

 

Mindenkinek, aki halászlét főz, megvan a saját „receptje”. Beer-ci –nek is van egy „titkos” receptje, nem árulom el, de idén nyáron is előfordult, hogy a tiszaugi szomszédok (akik estére halászlére voltak hivatalosak hozzánk), nem értették, miért pucolom olyan lelkesen a zöldségeket……

 

Én tészta nélkül szeretem a halászlét, (szerintem tészta nem való a halászlébe,-kövezzetek meg érte), de azért mindig főzők ki gyufatésztát. És balatoni halból is szeretem a jó halászlét (tudom, tudom, a  balatoni pontyok zsírosabbak)!

 

 Érdekes, hogy a halászlé nekem mindig valamilyen ünnephez, alkalomhoz, baráti    összejövetelhez kapcsolódik.

Nálunk az alábbi menü lesz karácsonykor: Beer-ci féle halászlé (általa fogott pontyokkal és keszeggel), sült liba párolt káposztával, krumplipürével (ezt én fogom csinálni).    

                

A másik kedvencem a sült keszeg. Efish, olyan sült keszeget, mint amilyet egyszer nálatok ettem, azóta sem sehol…

Előzmény: elektrofish (13198)