neduddgi(én) Creative Commons License 2013.11.26 0 0 15387

Az ff-el nincs akkora gondom, az csak addig vacog, amíg ki nem porciózom, szóval nem kellene fagyálló ragasztás. Nameg azt leginkább táfmérősben, de mindenképpen manuális továbbítású vázban használom/használnám. Bár sikerült már a szigszalaggal beragasztott filmet FED-5-össel kirántanom a kaziból. :o)

Csak akkor kezdtem gyanakodni, amikor már Clint Eastwoodnak éreztem magam: kiirtottam egy egész rablóbandát, de még nem kellett újratöltenem a Coltot...

Sajna különféle objektív és szubjektív okok miatt a ff-et is laborban hívatom elő, így aztán a bóti újratölthető nem játszik, mert nem biztos, hogy visszakapnám. :-(

Marad a ragasztás a kilógó filmvégre, de mivel?! Ahogy írtam, a normál szigszalag nem jött be.

Fordítós Kodak mozifilmem van tekercsben, egy rég eltűnt olvtársunktól kaptam. Azt viszont csak (off) Canon T90-ben használnám, aminek full-automata a filmtovábbítása. Kíméletesen bánik vele, de azért egy szigszalagos ragasztást tutira kitépne. Ráadásul automatikus a visszatekercselés is, ami újabb probléma forrása lehet. A hab a tortán: a kazettázás után ezt muszály lenne visszafagyasztani.

Nem tom. Úgy tűnik, diánál nincs más választásom, minthogy valahonnan szerezzek vagy 10-15 igazi újratölthetőt. Ezeket a laborban hagyományosan hívják, több esélyem van arra, hogy visszakapjam a kazettákat.

A syrexnél mennyiért nyomják? Mert mire ejbejről megkapnám, a posta miatt duplázódna az ára.

Előzmény: foveon (15383)