Erdekes tanäcsadäs a megagyülekezeteknek a lenti predikäciobol:
"
A minap beszéltem egy emberrel, és ők éppen most alakítanak egy gyülekezete ott fent… Kijöttek egy olyan szervezetből, ahol volt egy… Boze (búz) testvérről van szó, és arról a gyülekezetről… Sokáig egy nagy gyülekezet volt ott, és az Úr áldása volt rajtuk. Aztán az emberek eljutottak arra a pontra, hogy ők is olyan csillogóak akartak lenni, mint a többiek, és egy szervezetté akartak átalakulni. És amikor megtették, akkor azok az alázatos keresztények nem akarták azt. Egész életükben ez ellen tanították őket, ezért eljöttek abból. És most van egy kis csoportjuk, és az Úr áldotta őket egészen addig, amíg most megint egy nagy helyre kerültek, ahol a gyülekezetben négy vagy ötezer ember van, és most megint kezdődik minden elölről.
És eljöttek hozzám és azt mondták: - Branham testvér… Ott ültek az irodámban, a gyülekezetben, a minap. Azt mondta az egyik vezetőjük, Carlson testvér és a többiek: - Most mit tegyünk? Azt mondtam: - Találjatok egy olyan embert pásztornak, akinek egyáltalán semmi hírneve nincs a felekezetben, hanem csak egy nagyon jó, tiszta, édes, alázatos testvér, aki meg is éli azt az életet. És Isten majd gondoskodik a többiről, látjátok? Azt mondtam: - Egy jó pásztort, aki csak eteti a juhokat, aki alázatos, és akkor Isten majd elvégzi a többit. Ha… Ne egy mindentudót válasszatok, aki mindent rendbe rak, hogy ez így legyen, az meg úgy legyen, aki csak vagdalkozik… Azt mondtam: - Az soha nem fog működni."