Sallai Gabri
2013.11.22
|
|
0 0
419
|
9.
A tajvani konyha alkalmazkodott a sziget sajátságos mezőgazdasásági viszonyaihoz, az ételek egyszerűek, teljes mértékben kihasználják a korlátozott alapanyagok nyújtotta lehetőségeket. Mivel kevés a művelhető termőföld, a gabonából készült ételek nem jellemzőek. Sok halat és egyéb tengeri élőlényeket (például kagylóféléket) fogyasztanak, a rizs gyakori kiegészítője az édesburgonya és a tarógyökér. A hal mellett főként csirkehúst fogyasztanak, a sertés- illetve marha- vagy bárányhús nem annyira jellemző, mert drága alapanyag. A buddhizmus hatására elterjedtek a vegetáriánus éttermek.
![](https://img.index.hu/imgfrm/3/1/9/5/THM_0011733195.jpg)
Tajvani osztrigaomlett Grass jelly
![](https://img.index.hu/imgfrm/3/2/1/7/THM_0011733217.jpg)
buborékok tea tajvani találmány
|
Előzmény: Törölt nick (418)
|
|