gomba2008 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 30078

Nem ez a jellemző, de létezhet persze. Jártam már olyan heylen, ahol ismeretlen növényre rákérdeztem és fogalmuk nem volt mi lehet ez? Az előző tulaj ültette, őket meg nem érdekli.

Ezt a városi kertészkedést azért én óvatosan propagálnám. Forgalomfüggőnek tartom a dolgot. Én sem ennék szívesen abból a fügéből, ami egy full forgalmas aszfaltozott út mellett terem. Azt sem értem, hogy lehet ilyen helyen élni egyáltalán? Pedig ugye sokezer ház épült forgalmas utak mellé, vagy később vitték oda az utat.

Az előrejelzésekről meg annyit, hogy nem hiszek én el mindent feltétel nélkül. Ettől még lehet hogy benyomják valóban a tél gombot, nem vitatom, de ez ellen sem tehetek semmi többet, mint amennyit már megtettem.

Nálunk olyan mértékben száraz a talaj, hogy simán ástam tegnap is, az eső dacára is. Nem ragad, morzsalékos!

Ma el kellene duggatnom az őszi fokhagymát, meg a hagymát, még betakargatnom a fügét, oszt' utánam a vízözön. Már akkor is november vége van, közelebb vaggyunk a tavaszhoz. :) Legyünk kicsit optimisták, és bízzunk benne, hogy márciusban valóban tavasz jön.

Előzmény: Madrone (30076)