Bruschi85 Creative Commons License 2013.11.17 0 0 12630

Szeretnék gratulálni a győzelemhez a csapatnak és a szakmai stábnak.

Újabb hét, újabb győzelem, zsinórban az 5.

Hol van már a gyenge kezdés, csak az a fránya Zete meccs ne lett volna közte, ugyebár itthon, de az még nagyon fog hiányozni a végelszámolásnál, ahogy továbbra is a földön kell maradni minden téren, hosszú még a szezon és nem lesz könnyű elérni a célkitűzést, azt látjuk egy-egy sérülés döntően befolyásolhatja a meccsek végkimenetelét.

Ráadásul igencsak tömör és kiegyenlített a mezőny a rájátszásért, szóval lépésről-lépésről kell haladnunk ezen az úton, ahogy a tavalyi sikernél.

Csapatjátékunknak köszönhetően Dávid Geri kiesése mellett most Puljko kiesését is sikerült megfelelően pótolni.

Nélküle ennél is szorosabb és keményebb meccset vártam hazai pályán, mikor nem láttam a bemelegítéskor, pláne, hogy egyre jobb formába lendült, úgy, hogy a túloldalon Barovics is hirtelen felépült.

Rosszul kezdtünk könnyen meglépett a Sopron, de sikerült újítanunk, elsősorban a zónavédekezésünknek köszönhetően, teljesen tanácstalanok voltak.

Kihasználtuk a hibáikat, és annak, hogy 3 irányítóval játszottunk a kezdőn kívül érkezett a padról Kiss Kornél meg is leptük őket. Ez a taktikai húzás is igencsak kifizetődött.

Végre jól szállt be, remélhetőleg ebből a meccsből sikerül önbizalmat merítenie, rá is férne, az eddigi halovány teljesítménye után.

A másik pozitív meglepetés számomra Horváth Marci agilis, lendületes játéka, ahogy pályára került látszott rajta, hogy bizonyítani akar és sikerült is neki.

Védekezésben szerzett labdákkal és fontos támadólepattanókkal, a zárásairól konkrétan lepattantak a soproni védők, öröm volt nézni a játékát. Jól tudta használni a testét a palánkok alatt, mind sebességben, mind helyezkedésben. Látszik, hogy van benne potenciál és töretlenül fejlődhet nálunk, ha lehetőséget kap. Remélhetőleg vele hosszabb távon is számolunk, nemcsak Geri visszatéréséig.

Mivel nem nagyon pattogtatnak szabadon tehetséges fiatal centerek a magyar bajnokságban, akik a jelenlegi helyzetünkben elérhetőek lennének.

A meccs embere nálam ismét Csizma lett, akinek ideigazolása, amellett, hogy telitalálat volt, hétről-hétre bizonyítja nemcsak a pontokkal és pattanókkal tud kitűnni a statisztikai lapon, hanem, védekezésben is, 5! kiosztott blokk és 7!! szerzett labda 32 Val. Azt hiszem, lassan kibérelheti a forduló legjobb centere kategóriát, mert kiválóan játszik KKK mezben.

Hinnant is talán legjobb meccsét tudta le az idei szezonban elvállalta a kritikus dobásokat, fontos duplákat, triplákat szerzett, nemegyszer bravúrral, védővel a nyakán és kezekkel az arcában. Szükségünk is van rá, hogy visszanyerje korábbi formáját, mert neki kell vállára venni a gárdát kényes szituációkban.

Fodor sokat melózott ismét, pontjai mellett gólpasszokkal tűnt ki. Nem hittem volna, hogy valaha is többen a nevét skandálják majd a kaposvári csarnokban egy-egy jó megmozdulás után. De változnak az idők.

A 2 remekül játszó légiósunk mellett Roncát kell külön is kiemelnem, Csizmával tarthatatlanok, uralták a festéket, a Barovics – Dénes párossal szemben.

Ez volt a kulcsa a győzelemnek, a nagy „futásunk” mellett. Onnantól hiába jött vissza az SKC a momentum nálunk és nem volt kérdés a győzelem.

Megnyertük a pattanózást, magunkhoz képest 10 eladott labda is megsüvegelendő teljesítmény meg persze ki ne hagyjam a védekezésünket. Sopronban a légiósok mellett a magas emberek kintről is veszélyesek, bár Tóth G alig játszott betegség miatt, de így tartottuk őket 70 pont alatt.

A leglátványosabb jelenetek a nem kis „sapkák” voltak, így december közeledtével a soproniak nem fognak fázni egy darabig, eleget kaptak a hazaútra is.

Akitől viszont több kell az Jancsikin, nem kell extra, mint az Alba ellen, de ennél több kell Puljko hiányában főleg, mert 2 triplájával nem tudta kompenzálni védekezésbeli hiányosságait..

Összességében roppant fontos meccset nyertünk egy felsőházi riválissal szemben, kemény melóval.

Jó kezdeményezésnek tűnt előzetesen, hogy a „főmeccs” után a kaposvári Tigrisek NBII-es meccsét is meg lehetett tekinteni a Sportcsarnokban a soproni Tigrisek ellen.

Kíváncsi voltam és maradtam, amit abszolút nem bántam meg. Szimpatikus volt, ahogy a srácok pályára léptek és bár saját bevallásuk szerint nem játszottak jól, a végén a harcosságukkal és lelkesedésükkel maguk javára fordították a meccset.

Látszik, hogy szükség van a versenyeztetésre „amatőr” szinten.

Pozitív az NBII-es szereplésük, vannak tehetségek az NB1/A csoport alatt is ez kiderült számomra a meccset látva. Szívesen olvasnék róluk a jövőben a honlapon is, és jó lenne, ha többször is összekötnénk a hazai meccseinket a Tigrisek meccsével, mert akkor még több néző lenne rájuk kíváncsi. Gratulálok a győzelemhez és sok sikert a továbbiakban a Tigris KK-nak!

Az egyetlen negatívum nem is a meccshez kötődik, hanem a lelátón lévő narancs székekhez.

Nem is a színnel van a legnagyobb gondom, bár lehetett volna pl. fehér is, inkább a funkciójával.

Azt nem tudom, hogy a pálya festésén kívül, melyik kaposvári Klubnak hivatalos színében van narancssárga.

Nem vagyok egy nyeszlett alkat, de ezek a székek nem a felnőttekre lettek méretezve. Folyamatos a lecsúszásveszély, kényelmetlen, egy idő után már a derekamon ültem és kicsi a háttámla, ráadásul jó lett volna, ha felhajtható megkönnyítve pl. az esetleges ki-be járkálást a szünetekben.

Sajnos a korábbi negatív vélemények beigazolódtak, ráadásul így, hogy már a lépcsőn sem lehet ülni, ami szintén kissé érthetetlen és túlszabályozásnak tűnik, ebből még lesznek bonyodalmak a szezon későbbi részében, ha ilyen mértékben fog nőni a nézőszám, amit ruhatár sem fog megoldani.

Örömmel láttam, hogy a Kapos.hu-n is fel lett töltve a meccs negyedekre bontva, kiegészítve az edzői nyilatkozatokkal, a teljes szintén megtalálható, így az ismétlésről nem kell lemaradnom az NFL miatt, a nézhetetlen vasárnapi kezdéssel.

A Kapos Tv-nél talán a sok kritikai észrevételt, amiket többen megfogalmaztunk, meghallgatták és elolvasták az illetékesek, mindenesetre ez egy jó irány lenne részükről, ha a meccsek elérhetőek lennének utólag online.

A Körmend behúzta a rangadót a Zete ellen, a katlanjukban sosem könnyű senkinek ellenfélként, de taktikusan, kontrollálva a játékot, csapatként, mellé párosuló jó védekezéssel, képesek lehetünk növelni idegenbeli győzelmeink számát. Mindesetre a Magyar Kupa miatt az első kör végéig mindenképp az első 7-ben kellene maradnunk, hogy az idén átalakított Kupában is bizonyíthassunk a korábbi évekkel ellentétben rögtön a nyolcas döntőben.

Puljkonak mielőbbi felépülést kívánok!

A lényeg továbbra is Hajrá Kaposvári KK!