Hát igen... az aszállyal még csak megküzd az ember, de a márciusi tél ellen nem tudtunk mit tenni. Már most azon törpölök, hogy mi lesz ugyan tél végén? Lesz tél vége időben? Az öregek szerint " a kutya nem eszi meg a telet". Van ebben igazság.
Tegnap végre nappvilágon itthon voltam, körbejártam a növényeimet. Mókás is, ijesztő is, hogy minden kihajtott. A füge új leveleket kezd hozni, és terméskezdemények is vannak rajta. A nyári termése lefagyott, nem érlelte be, van ami még rajta van, van ami már lepergett.
Az is megfordult a fejemben, hogy a konténeres fagyérzékenyeket talán túl korán gyömöszöltem be a telelőbe. Nem akartam kapkodni, de így meg azt hiszik tavasz van. Most minden meglódult nőni. Nem tudom jót tesz ez nekik? Még új a telelőm, nincs letesztelve, hogy hogyan fog alakulni alatta a hőmérséklet amikor komoly hidegek lesznek. Van bennem vagy ezer kérdés..
Irigylem a khaki szilvádat. :))) Pár éve vettem valamilyet asszem az Auchan kertészetében, de semmit nem tudok róla, csak annyit, hogy khaki. :)) Még nem termett, idén volt először, hogy nem fagyott vissza. Menyi idő míg teremni fog?