Törölt nick Creative Commons License 2013.11.13 0 0 1422

Almából,körtéből csináltam némi minősítést,gondoltam kajsziból is csinálok /melyeket váltok le részlegesen,esetleg teljesen/:

 

- Barbora: egy új ,cseh kajszim,idén termett 3-at(...),az is apró volt,fura a hajtásrendszere is...nem jó

-Ceglédi bíbor:csak az ízével van bajom,jellegtelen

-Harmat: most már semmi jót nem tudok róla mondani...

-Flavorcot: nos ezt ilyen néven kaptam,de nem az...valószínű új fajta,a Bergeron után érik,de savanykás...nem az én ízvilágom

-Pannónia:hamar lepuhul,amúgy házi fogyasztásra jó /ja és sharka gyanús.../.

 

vannak olyan fajták,amik maradhatnak ,de kisebb jelentőségűek /kevés van belőlük és nem is bővítem/: Hargrand,Ceglédi óriás,Mandula,Auróra,Radka

 

amit le nem váltanék és a legtöbbre becsülök: ez a Bergeron,a legstabilabb, finom,bőtermő,hálás..és akkor is van,amikor a többin nincs.

 

Az újabbak közül a pinkcot lehet jó,a többiről még keveset tudnék mondani,majd kiderül...