Almából,körtéből csináltam némi minősítést,gondoltam kajsziból is csinálok /melyeket váltok le részlegesen,esetleg teljesen/:
- Barbora: egy új ,cseh kajszim,idén termett 3-at(...),az is apró volt,fura a hajtásrendszere is...nem jó
-Ceglédi bíbor:csak az ízével van bajom,jellegtelen
-Harmat: most már semmi jót nem tudok róla mondani...
-Flavorcot: nos ezt ilyen néven kaptam,de nem az...valószínű új fajta,a Bergeron után érik,de savanykás...nem az én ízvilágom
-Pannónia:hamar lepuhul,amúgy házi fogyasztásra jó /ja és sharka gyanús.../.
vannak olyan fajták,amik maradhatnak ,de kisebb jelentőségűek /kevés van belőlük és nem is bővítem/: Hargrand,Ceglédi óriás,Mandula,Auróra,Radka
amit le nem váltanék és a legtöbbre becsülök: ez a Bergeron,a legstabilabb, finom,bőtermő,hálás..és akkor is van,amikor a többin nincs.
Az újabbak közül a pinkcot lehet jó,a többiről még keveset tudnék mondani,majd kiderül...