Didergő Király Creative Commons License 2013.11.07 0 0 1306

Hát, akkor ezt elcsesztem. Na mindegy, gönci volt ott, ahol a Budapestet vettem, abban a kertészetben, ahol ma voltam pedig láttam rózsa, mandula, pannónia, magyar kajszi és gönci fajtákat. A ceglédi és a bergeron elfogyott.

Inkább kiveszem most, mint hogy 4 év múlva jöjjek rá, hogy jobb lett volna mást ültetni. Odaadom egyik haveromnak, igaz van már neki 3-4 féle kajszija (mind csemete), de nála van hely bőven. Nálam is lenne hely még egy fának, de azt almának szánom. Annak már egy kicsit jobban utána fogok járni fajta választás előtt. Így tájékozódás nélkül a húsvéti rozmaring jut eszembe elsőre. Haveromnak az van, és vegyszerezés nélkül is tök szép. Igaz, szakaszosan terem, viszont sokáig eltartható, és nekem ízlik. Almára valami tipp? Az idaredet nem szeretem, golden unalmas, starking hamar megkásásodik. A nyári almákat imádom mondjuk, de egy fának nem az igazi. A teljesen beérett pogácsaalmát is szeretem. Tök szívesen ültetnék valami őshonos, ellenálló fajtát. Valamikor év elején olvastam egy cikket, hogy találtak az országban valami 200 éves őshonos fajtát, ami még virágzott.

Előzmény: B.Zoli79 (1301)