Didergő Király Creative Commons License 2013.11.07 0 0 1300

Sziasztok! Kicsit felkészületlenül mentem el a kertészetbe tegnap kajszibarack fát venni, és helyben kellett kitalálnom a kertész segítségével, hogy mit válasszak. Ő csak a korai-késői (nem fagytűrő/fagytűrő) vonalon tudta elhelyezni a választékot, így az alapján, és ránézésre a budapest volt a legszimpatikusabb. Utólagos tájékozódás után viszont már egyáltalán nem az (gyengén fejlődik, nem hoz szép termést, lekvárnak ajánlják). A fa elődje egy 15 éves, közepesen erősen növő, július végén nagy, gömbölyű, lédús, finom gyümölcsöt termő fajta volt, a nevét nem tudom. Nagyon szerettem, de minden küzdelmem ellenére sajnos sorban száradtak le rajta az ágak. Szóval ezt a Budapestet inkább kivenném, és ültetnék helyette valami mást, ami hamarabb fordul termőre, finom, lédús gyümölcsű, és ha lehet, betegségekkel szemben ellenáló fajta. Mit ajánlanátok? A Budapest egyébként tényleg ennyire gáz? Ott, ahol vettem Gönci, Magyar és Ceglédi volt még, de van több kertészet is a környéken.