Szeva captainb,
Köszi az öszsefoglaló választ!
Te milyen lengéscsillapítót ajánlasz?
Azt hittem, hogy az 1.6-os motornak is gyíkjai voltak a szelepek, merth. az enyémben is cserélve volt, ráadásul gariban, vagyis nem lehúzni akarták az első tulajt. Mindenesetre bármi is volt a hiba, a motor szépen jár, és még tesztelem a fogyasztást, ami elsőre (pontos számolás nélkül) igen jónak tűnik a várthoz képest. A Lambda környékén nem láttam gányolást, az valszeg az eredeti. Nálam talán annyi lesz a pozitívum, hogy 80%-ban hosszabb utakra megyek (egyhuzamra min. 130 km).
A fékekknél nem láttam gondot, sőt, nemrégiben cserélhették a tárcsákat, mert alig van peremük. Figyelem majd a fékfolyadék szintet, annak árulkodnia kell, ha van vmi gond a munkahenger tömítésnél. A blokknál nem látok olajpárát, bár mivel 3 évesen volt a szelepcsere, úgy 5 évvel ezelőtt új HF és SZF tömítést is kaphatott.
Ahogy elhoztam, rögtön mánap cseréltem olajat is. Végig 10W40-el kezelték (aztán persze ki tudja, hogy milyen szarokat öntöttek bele a szakszervízben új olaj gyanánt), én (mivel keveset futott) 5W30 as Castrol Magnatec-et nyomtam bele egyenesen a mintaboltból.
Gates vezérlés szettet kapott az autó 62e km-nél (most 71500-on áll). Erről a márkáról van valami infód/infótok?
A Klíma panelen olyam, mintha 1 izzó nem égne a hőfokszabályzó tekrentyű mögött. Kérdés, hogy izző, vagy LED van mögötte (tehát inkább kontakthiba)? Macerás javítani?
Most cseréltem át a kapott lemezfelni-téligumi szettet. Először is meglepődtem, hogy mennyire szereti a rozsda a lemezfelnit (más lacsikon is ezt láttam). Viszont az alufelnin 195/55/R15 a lemezen meg 195/60/R15 gumi van... Hogy is van ez? A 60-as is simán jó? (bár mind2 szett kuka, a nyári gyári 8 éves a téli meg 1el fiatalabb). A téli szettet talán még kibekkelem, keveset fogok menni, tavasszal meg új nyári szettet kap.
HIBA:
Viszont találtam valamit. A bal hátsó kerék mögött a csomagtartó alatt van 1 fekete műanyag dobozka. Nem tudom, esetleg abban van az AC pumpa?! De a lényeg az, hogy a dobozka teteje hiányzik...! Tudod, hogy mi az?
Előre is köszi a választ!
GabeN