nézek Creative Commons License 2013.11.02 0 0 1128

úgy tudom, az npk-t csak tavasszal célszerű bemunkálni, mert a nitrogén a télen kimosódik..nem voltam még málna, tehát nem tudom igaz-e...veszteni valóm nincs, hobbi szinten megy....harminc fejlett tövem van, ez nyolc féle...tehát én nem görcsölök, ami van van..   persze igyexem adni a látványra, mert a nejem utasítására kezdtem málnázni...Ő minden nap megy brummogni a málnásba, hátha van még...  és van...

víz...csapvízzel nem locsolok évek óta, sokallom itt Budafokon a 660.-Ft-os díjat...ráadásul ez csatornával együtt van, igazából kidobott pénz...no persze úgy könnyű, hogy van egy nyolcvan éves, viszonylag sok vizes ásottkutam...a konyhakert napi ötszáz liter kútvízzel  elvan...

mégvalamit...  a nejem újságból megtetsző növényt vásárol...nos ilyen az áfonya is...vett három konténert, három féle..elültettem, aztán olvasom, hogy csak Magyarország nagyon nyugati felén él meg valahogy...szakemberek megjósolták, hogy már az idén annyi lesz a töveknek...    mivel nem vagyok hajlandó öregkoromra bohóccá válni, ezért ugyanazt az ellátást kapják, mint a többi növény...komposzt, kútvíz,(ha van esővíz)és tápoldat(jövőre csag granulátum lesz)  semmi savanyútalaj, balti-tőzeg, meg tudomisénmi...

és eddig az áfonyák gyönyörűen fejlődtek...a franc sem érti....jó, én erősen rájukszóltam,  ki ne pusztuljatok...

Előzmény: janijani (1126)