badmad Creative Commons License 2013.11.01 0 0 302

Sajnos nem írtad, hogy milyen területen és milyen céllal használod, így csak általános tanácsokat tudok írni, leginkább a saját tapasztalatom alapján. Értem ezalatt, hogy nem tudom, mennyire komoly utómunkát szeretnél csinálni, mennyire van szükséged a szuperlassítás funkcióra, stb.

A felbontás szerintem 2 esélyes, vagy 1080, vagy 720. Ha jól állsz memóriakártyával, meg kell a jobb minőség, akkor 1080. Ha szűkösebb a kapacitás, akkor elég jó minőségű a 720 is, én évekig dolgoztam abban.

Ide tartozik az fps beállítása is, ez a szuperlassításokhoz kell, ha nem akarsz ilyet, akkor 25fps. Ha szeretnél, akkor 1080 mellett 50/60fps lehetséges, a 60-hoz azonban NTSC-re kell állítani a kamerát. Ennél még nagyobb lassítás is elérhető 720-ban.

És ugye van még a képszög, ami WIDE/MEDIUM/NARROW, a Wide az alapbeállítás, ez majdnem 170fokos halszem jellegű. A másik 2 ennél szűkebb, ezekhez ajánlott a wifi+telefonos app a precíz beállításhoz, én wide módban nem szoktam kontrollálni, elég jól be lehet lőni "vakon" is.

A fénymérést tudod SPOT-ra váltani, de akkor minden esetben a kép közepét nézi, így a szélek lehetnek túl sötétek, vagy túl világosak.

Az NTSC/PAL mód alapból PAL, de ha 50 helyett 60fps-t akarsz, akkor NTSC-be kell állítani. Jelentősége igazán csak közvetlenül tv készülékhez csatlakoztatva van.

Az Upsidedown akkor használatos, ha fejjel lefelé van rögzítve a kamera, de ezen lehet utómunka közben is javítani, persze, az időigényesebb.

A White Balance-t szerintem hagyd alapbeállításon, a lehetőségek csak kontrollált fényviszonyok mellett adnak nagyobb színhelyességet.

A Protune bevallom őszintén, én még sosem használtam, nem is próbáltam.

A Wifit meg érdemes kikapcsolva hagyni és csak arra a rövid időre bekapcsolni, amikor valóban szükséged van rá, mert nagyon sokat fogyaszt.