Nem vagyok, csak voltam, és akkor is csak tiszteletbeli, mivel vézgettségem nincs hozzá, de hát így mondtak be a filmek végén. Ez egyben akár válasz is lehet az első kérdésedre. Ezenkívül azért is mondhatja esetleg, mert tényleg azzal foglalkozik.
A második kérdésre pedig az a válasz, hogy azért, mert viszonylag szabad országban élünk, és mindenki maga döntheti el, hogy mit szeretne csinálni (persze bizonyos határok között). A vállalkozó eldöntheti, hogy kit alkalmaz az eszközök kezelésére, és az alkalmazott is eldöntheti, hogy akarja-e ezt csinálni. A hivataloknak ebbe kevés beleszólásuk van, és ez így van jól. Mellesleg a hangerő-érzet nagyon szubjektív, sok körülménytől függ, például nekem nagyon rossz (nem nekem való) zene hallgatásakor már egészen kis hangerőn is le akar esni a fülem. A visszhang meg van, azzal ilyen helyzetben nagyon nehéz mit kezdeni. Azt már nem is említem, hogy a helyszínen lévő technikus általában azt a motyót használja, amit a keze alá tesznek, nem feltétlenül azt, amit szeretne - én is jártam meg ezzel.
Igen, bárki vehet eszközöket és belevághat. Annyit azért hozzátennék, hogy egyrészt baromi drága a jó technika, másrészt ez az a terület, ahol kapcsolatok nélkül nem rúghatsz labdába.