hollandig Creative Commons License 2013.10.29 0 0 8481

Sziasztok,

Múlt7t óta vagyok egy 1.6-os sedan Lacsi boldog tulaja. Az én autómban is a gyár Blaupunkt rádió van, amin (a menüje szerint) van AUX bemenet.

A kérdés, hogy ez ki van-e vezetve valahová (mert sehol sem találom), vagy csak a rádió hátoldalán létezik rca aljzatként?! (még soha nem szettem szét autó rádiót, uh. csak tippelek, hogy hasonlóan van, mint az asztali hifinél). Mert ha igen, akkor gondolom, hogy csak kendácsolnom kell egy rca- jack kábelt és kihúzni valahol az utastérbe. Van erre valakinek tapasztalata, hogy ki-hogyan szokta?

Más:

Az autókban hogyan van a hangváltó kivitelezve? Vagy 1szerűen minden hangszóróra ráengedi a teljes frekisávot ugyanazzal az erősítéssel???

Az ok amiért kérdezem az az, hogy gondolkozom azon, hogy lecserélem a gyári nagszórókat valami jobbfélékre (Elite felszereltség, még nem tudom és nem néztem, hogy mi van benne), mert fülre 1 kHz körl jól kiemel, meg magasan cincog. Viszont új cuccokhoz új vágási frekvenciák kellenének. Hogy is van ez az autóifiknél?!

u.i.:

Az üzemanyag mutató mutathat fals értéket azáltal, hogy mondjuk tele van e pakolva nehéz cuccal az autó fara, vagy esetleg nem vízszintben parkol...

Segítségeteket előre is köszönöm!

GabeN