cphajnalka Creative Commons License 2013.10.27 0 0 3469

Juhosttt!

Nem tudom, mennyire beltenyésztett. Szomszédtól kaptam őket, cserébe gyöngyiket adtam neki. Az övéi is folyamatos döglésben voltak, míg nem mondtam neki, hogy szerintem gilisztások, mert nagyon csúnya soványok voltak. Adtam is neki féreghajtó port, odaadta nekik, és láss csodát, megállt a hullás. De neki azóta összeszedték magukat, elég szépek már. Csak a bolond anyósa levágta a szárnyukat meg farktollukat, volt olyan pulykusz is, amelyiknek belenyírt a szárnyába szegénynek. Szóval nem értem én ezt. Direkt vetettem csemegehagymát, ami nem fejesedik, csak zöldje van. Ezt adogattam nekik oda, imádták. A zöld kaprot is szerették, míg volt, meg sok cukkinit, tököt vágtam nekik oda. Na meg sok csemege tengerit, míg jó tejes volt. Szerették kifele csipkedni a csőből.  Most lúdhúrt meg csicsóka szárát és levelét kapnak zöldként. A szomszéd meg csak tengeridarát ad nekik, meg leszarja nagy ívből őket, se jolovit, se almaecet, se akvastin, se futor, se zeolit, semmi... meg hát ez a toll levágás... nah mindegy. Szerintem ha nomád körülmények között tartanám őket, mint régen, hiszen parasztpulykák, simán jobban ellennének, mint így, hogy már a seggüket is szinte kinyalja az ember...

Előzmény: juhosttt (3467)