Csokis
2013.10.27
|
|
0 0
5938
|
Én nyilván elfogult vagyok, mivel magam is mérnökként kategorizálom a többieket. Nálam mérnök a gépesz-, az abból kinőtt közlekedés- és villamosmérnök és az építőmérnök. Az informatikust egyértelműen matematikusnak gondolom, a számítástechnikus meg valahol határeset. A vegyészről meg mindenki tudja, hogy "a tyúk nem madár, a vegyész nem mérnök". :-) Az építész pedig még a saját kategorizálása szerint is megfagyott muzsikus. Ott az az elv, hogy a papír megtartja, a többivel meg szenvedjen a statikus, azért van.
Ami meg szerintem a mérnökök önfejűségét okozza, az egy régi, jól bevált, műegyetemi elv: az oldd meg magad! Senkit nem érdekelt, hogy nincs jegyzet, nem kapható a tankönyv, nem készült el a segédlet, nem tanultuk még a matematikai alapokat. "Oldja meg kolléga, ez a tananyag, ezt kérdezem félév végén!" Elég szörnyű, de kreatívvá tesz. Egész jól elüzemelek -immár 15 éve- távközlési mérnökként az építőmérnöki végzettségemmel. Elvégre ez is csak egy feladat, ami megoldandó, és kész. |
|