Nálunk 3 gyerek (egy 11 éves fiú és két 8 éves lány) ül hátul, és abszolút nem panaszkodnak. Nekik még tökéletesen kényelmes és tágas a hely. Hogy meddig marad az, azt nem tudom, mert a fiam már majdnem 160 centi...
A használati mód nálunk annyiban hasonló, hogy mi is cuccolunk sokat (biciklik, peca, télen síelés), de én - jóllehet a bp-i agglomerációban élek - többet megyek vidéki utakon.
Kézi váltóval egész biztosan sokkal kevesebet fogyaszt ez a típus, mert az automata nagyon régimódi kunstrukció. Csak 5. fokozatban hidalja át a nyomatékváltót, addig meg óriási szlippel dolgozik. A kézi váltónál ez ugyebár nem okoz veszteséget, és az ráadásul 6 fokozatú. Viszont az automata kényelmes, szerintem nagyon illik a nagy nehéz vas karakteréhez.
Még valamit ajánlok a fogyelmedve, ha vásárlási döntés előtt állsz (mármint hogy Pathfinder-t vegyek-e vagy valami mást):
Ha szempont az összekerékhajtásból adódó - elvileg - nagyobb/jobb téli alkalmasság, akkor két dolgot vegyél figyelembe. Egyrészt a Pathfinder összekerékhajtási rendszere az elvéből adódóan inkább terepre jó, semmint csúszós útra. Lehet ugyan automata módban használni aszfalton is, de alapból ilyenkor is hátsókerékhajtásosként működik/viselkedik, ennek minden előnyével/hátrányával. Másrészt az óriási saját tömeg miatt ez az autó leginkább az egyenes vonalú egyenletes mozgást kedveli. Csúszós úton - összekerék ide vagy oda - sokkal óvatosabban kell vele közlekedni, mint egy normál személyautóval.