cphajnalka Creative Commons License 2013.10.25 0 0 3461

Omosimama!

Már vannak fent képek róluk, de a hétvégén csinálok újabb képeket és felteszem. Mostmár szépen látszik a vadkacsákon is, hogy ki melyik nembe tartozik. Az őshonos gácsérom meg gyönyörű! (elfogult vagyok ). És a libák, amilyen esetlenek... :D a gyöngyik meg a nagy kakast is megkergetik. Bábolnai tápot kaptak régebben, most nagisz-osat vettem, ma pedig friss tengerit daráltunk és vettem hozzá koncentrátumot. 5 napig trisulmix-es vizet kapnak. Remélem meggyógyulnak a gyagyás pulykák. A szemes terményt nem nagyon szeretik, most a kacsák-libák is átszoktak a darára. Naponta ki vannak engedve az udvarra, de a vadkacsák nagyon próbálgatják a szárnyukat. Egy fél óra után maguktól bemennek a helyükre. A gyöngyiket ki se merem engedni, ők maradnak a kifutójukban, a jégháló alatt. Nem akarom levágni a szárnytollukat. Szomszéd öreg néni levágta a pulykák szárnytollait, hát szegények mindenhogy kinéznek, csak pulykának nem :( Én inkább jégháló alatt tartom őket, de igazi pulyka-gyöngyi kinézetük van. (nah persze a pulykák nagyon nyurgák, remélem erőre kapnak és összeszedik magukat még a hideg beállta előtt.) Sose küszködtem még ennyit baromfikkal, mint ezekkel a paraszt pulykákkal.

Előzmény: Omosimama (3460)