youlcsi Creative Commons License 2013.10.21 0 0 69354

Sziasztok!

teljesen új vagyok a fórumon... és dekupázsragasztót (ragasztólakkot) is pénteken fogtam először a kezemben.

szóval, mint totál kezdő: kisfiamnak a kockameséket szeretném elkészíteni, ami semmi extra, csak dobókocka, amin a mese főszereplői, helyszínei, tárgyai stb vannak rajta. Kocka megvan, asztalos levágta, én megcsiszoltam... kezdetnek megvettem a legkisebb kiszerelésű ragasztólakkot, gondolván, ha kell még, majd veszek. van ecset, azt hiszem, elég hozzá a sima olajfestékhezvaló.

tanácsokat szeretnék... próbálkoztam már a hétvégén és nem tudom, mi a jobb, szebb, tartósabb...

sima fénymásolópapírra nyomtattam a képeket, kipróbáltam egy selejt kockán, tök szépen ráragadt... de mivel mindenféle okosságot végigolvastam, így kipróbáltam azt is, hogy mintával lefelé ragasztok, majd a papírt leáztatom... és ez is szép lett, bár apró hibák vannak rajta. utóbbi verzió is ugyanolyan tartós, mint az első? ezt is le kell még utólag egyszer kenni a lakkal (lakkragasztóval)? igazából tetszik mindkét verzió.

ami még felmerült, hogy teljesen natúr fakockáim vannak... kell ezeket kezelni valamivel? pác, olaj, lenolaj? ha igen, ragasztás előtt vagy után? mondjuk lakkragasztónál utána nyilván már nem lehet, de ha pl lenolajjal lekenem a kockát, akkor a teljes száradás után ugyanúgy fog ragadni rá a ragasztanivaló?

moat egyenlőr ennyi... nem mert nincs több kérdésem, hanem mert annyi, van, hogy már eszembe sem jut, hogy mit szeretnék még tudni :D