Goldman Emma Creative Commons License 2013.10.20 0 0 5810

Nekem pont az a legnagyobb bajom ezzel a tervvel, hogy úgysem lesz belőle semmi. Az EU pénzéből akarják megcsinálni, s mivel az én forgatókönyvem szerint úgysem ad (ill. nem erre, nem annyit, stb.), a nagy terv torzó marad. Magyarán, meglesz az Új Nemzeti Galéria, ami Baánnak tulajdonképpen az igazán fontos, meg egy kis tessék-lássék köztérrehabilitáció. A többit meg "elhalasztják" jobb időkre.

Miközben: 1. Ami a múzeumi területet illeti, a Néprajzi, az Építészeti és a Fotográfiai helyzete elég sürgető, a Magyar Zene Háza értelmezhetetlen, a nagy terv megvalósulása pedig kapásból fölöslegessé teszi/tenné a MüPa-ban a Ludwig Múzeumot. Magyarán, az egyik oldalról pazarolunk, közben meg rongyos 4 milliárd (számoljuk ezt át gyorsan stadionra, bocs) megoldaná az Iparművészeti minden gondját. Nemcsak a Lechner-palotát lehetne belőle helyreállítani, hanem fel lehetne építeni azt a szárnyat is, amelyet százhúsz éve elspóroltak. Ja, az nincs a Ligetben. Pech. 2. A Ligettel ettől a megalomán rémáomtól függetlenül kéne kezdeni valamit, mert kietlen és kihasználatlan. Baán szerint ez persze VII. kerületi ügy, mert a Csikágó népe jár oda rekreálódni (ilyen szoft cigányozást is ritkán hall az ember), de ez szerintem nevetséges érvelés. Olyan, mintha azt mondanánk, Újbuda ügye a Gellért-hegy, vagy a XII. kerületé a Normafa. Oppardon, ezt mondják is mostanság.

Előzmény: Archimédesz (5808)