janaa:)) Creative Commons License 2013.10.17 0 0 7434

30. Királyválasztó most hétvégén!

Október 20-án, vasárnap Piliscséven folytatódik a Királyválasztó endurocross30 éves történelme. A legendás motocross-pálya egy alkalommal már otthont adott a leghíresebb endurocrossnak, de sokan emlékezhetnek felejthetetlen BBK és Motocross EB és OB futamokra is itt.

A Királyválasztót lelkes endurósok keltették életre Lantos József vezetésével, hogy kiderüljön ki a Dombok Királya. Az a motocross-ozó, aki a pálya minden centijét kipróbálva fél órán át tud szédületes tempóban motorozni egy pályán vagy az az endurós, akinek ismeretlenül kell akár hat órán keresztül mennie egy erdei terepen? A Királyválasztó ezért áll a két sport között, két órás futamidejével és egyetlen felvezető, ismerkedő körével. Az elmúlt három évtizedben felváltva nyerték a címet a két szakágból, a győztesnek járó aranyozott koronán elolvashatók a nevek is, például Benyó Miklóst ma terepralisként ismerjük, Tóth Ádám, Paitz Miklós, Lécz Gergely cross-osként nyert, az endurósok közül Csősz Lajos, Farkas Gábor, Boros Tamás neve is szerepel a győztesek között. Grillmayer Gábor neve fogalom a verseny történelmében, ő nyert a legtöbbször, ő az aki mindkét szakág legmagasabb szintjén motorozott és teszi ezt ma is, tagja volt mindkét sportág válogatottjának és gyűjtött számtalan bajnoki címet is. A 2012-es címvédő is ő, de egy kézsérülés miatt nem biztos, hogy ott lesz az idei rajtnál, így elképzelhető, hogy új névvel bővülhet a Királyok sora.

Tavaly a zord időjárás ellenére több mint 180 versenyző küzdött a Dombok Királya címért. Az előrejelzés szerint idén száraz idő várja a terepmotorosokat, de izgalmas versenynek nézünk elébe így is.
A pályán folyamatosan dolgoznak a szervezők, hogy a klasszikus két kilométeres cross kör mellé még kétszer-háromszor annyi erdős, endurós részeket jelöljenek ki a legendás siratófal lábánál és tetején. Néhány extra endurós akadály is a pálya része lesz, sziklák, gumik, és jégakadályt is le kell küzdenie a mezőnynek.

Mindenki megtalálja saját kategóriáját, aki nem szeretne két órát egyben motorozni, kétfős csapatban felváltva is megteheti, akár napi licenccel is. Az ifiket és nőket egy fél órás futam várja, míg a harmadosztálynak egy órát kell teljesítenie a nagyok két órás futama előtt.
A program a nevezéssel már reggel 8-kor elkezdődik, 9:30-kor

Program:
8:00-11:00 NEVEZÉS, GÉPÁTVÉTEL
9:45 RAJT – 30 perces futam – Ifi és Női
10:25 DÍJKIOSZTÓ – Ifi és Női futam
11:00 RAJT – 1órás futam – III.osztály
13:15 RAJT – 2órás futam – I.o-II.o-OldBoy-Veterán-Team
kb. 16:00 DÍJKIOSZTÓ

További információk és történelem: www.kiralyvalaszto.hu
Várunk október 20-án, vasárnap a XXX. Királyválasztóra!
Kapcsolat, sajtóregisztráció 19-én 16:00-ig: Majosházi Péter +36.20.3210858 majos@motorsport.hu

A kiralyvalaszto.hu weboldalon található 2012-es válogatott képek szabadon felhasználhatók!