ülünkahordótetején Creative Commons License 2013.10.17 0 0 5633

Kedves Solaris testvérek,

Egy igazán értékes programot hadd ajánljak a figyelmetekbe.

A plázákban vetítik a Gravity (Gravitáció) c. filmet George Clooney és Sandra Bullock főszereplésével. Annak ellenére, hogy Hollywood-i filmről van szó, a világűr szerelmeseinek egy igazán kellemes meglepetést szerezhet a film. Semmit nem árulok el róla (mindenkit biztatok, hogy trailert, filmelőzetest se nézzen előtte), csak azt, hogy a pénzt megéri a mozi.

3D-ben ajánlom, az 5-8 sor közepéről, és kora délutáni előadást, lehetőleg hétköznap (ha valaki megteheti), hogy minél kevesebben legyenek... így egy popcornrecsegés mentes, néma és belnsőséges magány hangulattal fűszerezve a világűr képei elképesztőek lesznek egy nem semmi jó történettel és rendezéssel megfejelve. A Hold c. film óta a legjobb űrhajós film (pedig azóta pótoltam a 2001 Űrodüsszeiát - ez tényleg kultfilm, de nekem Kubrick ellen oltottságom van, nem értem a filmjeit, mert szerintem csupán hatásvadászat és blöff keveréke mind, az absztrakt elemek öncélúak, sosincs mögöttük érthető üzenet, csak sznobizmus, hogy te vagy a hülye, hogy nem érted, pedig szerintem Kubrick maga sem érti, csak röhög a markába... Ja, és a Clooney-s féle Solarist is láttam, de nem volt jó, csupán a nő volt megragadó, mert szeretem az arcát és a kerek szomorú bociszemeit, az páratlan...)