:) Talán, ha nem ültetted volna ki a meszes talajba, és nem kútvízzel locsoltad volna.........
A harmadik is fel fogja adni hamarosan.
Nálam áfonya van edényben, füge, citrom, és kúszóeper. Azt hiszem csak ennyi.
Az áfonya tökéletesen működik, csak a meszet kell kerülni. Novobalt tőzeg, és marhatrágya keveréke a talaja. Ez gyakorlatilag megegyezik azzal a bizonyos rhododendronfölddel amit készen lehet venni.
A citromot idén ültettem el ugyanebbe a földbe, mert a sima kerti talajt nem szerette.
A csüngő, vagy kúszóeper (ki minek mondja) szintén remekül elvan edényekben. Azt be kell tartani, hogy vizet kapjanak eleget. Az edények minimum 15 literesek minden esetben.
A füge is él, termésést is megmutatta, de meg sem közelíti méretében a párját, akmelyik szabad földben van.
Én még nem hoztam be semmit. Nem kell pánikolni, nem lesz mínusz 10 fok, és pláne nem országosan. Még a golgotáim is kint vannak. Lesznek még jó idők. Talán ezt-azt megcsíp a fagy, de most ez még nem jellemző. A gyökerek, gumók, hagymák, stb... biztosan épek maradnak.
A citromot eddig behoztam, idén megpróbálom a pincében teleltetni. nem szereti a meleg lakást, tele van betegséggel, pajzstetűvel idebent.
Az áfonya és az eper totálisan fagytűtők, semmit nem szoktam velük csinálni. A füge még új nekem, tavaly kettőt hagytam kint az udvaron, egy edényest, és egy szabadföldit takarva. Fura, de az edényes kitelelt, a másik kifagyott.