Mariska néni
2013.10.03
|
|
0 0
1142
|
A zöld paradicsom kocsányrészét vágjuk ki, paradicsomot vágjuk 1/2 cm-es csíkokra. Dobjuk forrásban lévő gyengén ecetes vízbe (egy evőknál ecet, egy liter víz) és hgyjuk ebben, amíg felforr. Ekkor szedjük ki, csöpögtessük le. Minden kilogramm paradicsomra mérjünk ki 80 dkg cukrot és főzzünk belőle 2 dl vízzel sűrű cukorszirupot. Tegyünk bele tisztára mosott citromhéjat, 1/2 rúd vaníliát, majd az előfőzött paradicsomszeleteket. Ebben főzzük gyenge forralássl, amíg üvegesedni kezd. Akkor vegyük le a tűzről, és letakarv másnapig pihentessük. Másnap lassan forraljuk még egyszer jól fel, kissé sűrítsük. Ha már elég sűrű, szedjük ki a citromhéjat és a vaníliát, majd forrón töltsük üvegekbe. Zárjuk az üegeket azonnal és tegyük száraz gőzbe.
Én azt hittem, hogy ezt a receptet már fejből tudom, így egész fahéjat tettem a vanília helyett. De most, hogy a kedvedért elővettem a könyvet és kiderült a tévedésem, tettem bele vaníliát is. Ja, és a 80 dkg cukrot nagyon sokallom, úgyhogy én a kábé 6 kilós adag parihoz tettem 3 kg cukrot, az is elég sok...
|
Előzmény: pippoka (1141)
|
|