tbecse Creative Commons License 2013.10.03 0 0 536

Üdv!

Opel Astra Caravan 1,7 DTi, 2000-es évjárat, 250 ezer km, Y17DT motor.

Időnként nagyon nehezen, vagy bizonyos ideig (percekig, esetleg órákig) egyáltalán nem gyújt. Máskor könnyen indul.

Időnként menet közben leáll, néha könnyen újraindul, máskor csak hosszas kínlódás után. Ilyenkor általában bizonyos ideig elég hevesen rángat. Van, hogy leállás nélkűl is előjön a rángatás egy bizonyos ideig, akár egy-két napon át, igaz nem folyamatosan. Egyébbként napokon, heteken át kitűnően megy, majd kezd mindent előlről. Hibakódot csak ritkán ad (talán két alkalommal), a pontos kódját sajnos nem tudom, ha jól értettem akkor az üzemanyagellátásra vagy pumpára.

Ahol most tartunk: kapott egy egyirányú szelepet az üzemanyagszűrő elé, abból a meggondolásból, hogy esetleg levegő kerül az üzemanyagba.

Lecseréltük a motorvezérlő egységet egy másik használtra, de ugyanaz volt az eredmény. Majd a motor tetején lévő vezérlőt is egy másik használtra, de azzal is nehezen gyújtott. (Nem tudom, hogy 100 százalékra megbízhatóek voltak-e a vezérlők)

Az újabb tippek: a pumpa végén lévő valamilyen szelep cseréje; pumpa cseréje, vezérlő egység cseréje.

Találkozott-e valaki hasonlóval, esetleg tudna-e valaki segíteni? Köszönöm szépen!