louisdega Creative Commons License 2013.09.30 0 0 28783

Igen, elkezdtem én is. Eddig az 1922-t és a Hosszabbítás jutányos áron-t olvastam el, teljesen más hangulatú mindkettő, de egyformán jók. A "hosszabbítás" még napokig velem maradt, irtózatosan kemény történet. Eddig úgy tűnik, a kötet címe teljesen helytálló, itt bizony nincs megváltás, ezek kőkemény elbeszélések.

A Tóparti Kísértetekig bezárólag King minden megjelent regényét megszereztem és elolvastam, de már sem az, sem a Rémület a Sivatagban sem tetszett igazán, ezért felhagytam a regényei megvásárlásával és elolvasásával, és a kritikák alapján a 11/23/61-en kívül bizony tényleg nem jó a helyzet.

A 2000-es években megjelent novellásköteteit (Minden Haláli, Napnyugta Után) még megvettem és elolvastam, de sajnos azok egy-két jól sikerült történeten kívül a korábbi novellás és kisregényes kötetei nyomába sem értek.

Ezért nem vártam sokat a Full Darktól, de kisegényes kötet révén azért adtam neki egy esélyt, és milyen jól tettem!

Igaz nem olvastam a 2000-es években megjelent regényeit, de szerintem SK 20éve nem írt ennyire jó elbeszéléseket, és mondom ezt úgy, hogy "A dagadt  sofőr" és sokak által a kötet legjobbjának tartott "Egy jó házasság" még hátravan!

Szóval mindenkinek ajánlom a "visszatérést", és egyébként a Doctor Sleepről is csupa jókat hallani!

The King lives!

Előzmény: Stephenie Queen (28777)