Amit nem fogadtam el, az nem tény volt,hanem a te véleményed.
A kettő nem keverendő össze.
" élsz abban a sérelmi politikában, ami 1918 óta meghatározz jó pár köldöknézegető embert."
Te csak ne nyilatkozz a helyemben, pláne hülyeségeket ne beszélj.
Első szavadra elismertem a szlovákok stb. saját hazájukhoz való jogát. Hol itt a sérelmi politika?
Miféle köldöknézegetésről beszélsz, ember?
Én nem sajnáltatom itt magam, vagy a magyarokat. Én veled szemben nem érzelmi alapon közelítek a történtekhez, hanem érdekeket vizsgálok.
Általában elmondható, hogy a kettőnk közt az a nagy különbség, hogy más szintről vizsgáljuk a történteket. Te a részletekkel bajlódsz,m én meg az egészet vizsgálom.
Nem Jellasics (és sérelmei) itt a téma, hanem a hatalom.
Kinek volt hatalma dönteni, kit milyen érdekek vezéreltek a döntésükben, hol hibáztak nem, nem a magyarok szemszögéből, hanea saját érdekük szemszögéből.
Vagyis az én megközelítésem egészen más, mint a tied, és biztos vagyok benne, hoy a tied vezet hamis vágányra. Nem tárja fel a valódi felelősséget, nem tárja fel a történelmi hibákat, hanem éppenséggel elfedi. Ezért félrevezető.
Természetesen nekem nincs akkora tekintélym (sőt, semmilyen sincs), hogy hajlandó légy figyelembe venni az én megközelítéseimet, de hát az is a te bajod, hogy tekintélyelvű a gondolkodásod a realitásokkal való szembenézés helyett. (Mondhatnám önállótlan gondolkodásnak is.)