"Aztán itt a videó maga. Egy nagyon kis látószögű fixkamerás felvétel, és csodák csodája, az illető éppegpont a tér ama pontján ül, amely ehhez a kis képhez megfelelő. Mintha csak tudta volna, hogy oda kell ülnie.
Nem sok pénzt tennék a kóserságra."
Nem ismerem a drogfogyasztás szokásait, falusi embörként leragadtam a pájinkánál és a fröccsnél, de csak van valamilyen általános szokás, hogy hogyan fogyasztják el azt a valamit, nemde?
Ha általában valamilyen sík felületről nyalják fel, akkor eléggé kézenfekvő, hogy a beépített kamerát az íróasztalára irányítják az első egy-két kísérletnél, és ha nem jön be, akkor mondjuk a dohányzóasztalra, vagy a bárpultra. (Egy polgármester-helyettesnek általában van az irodájában bárpult?) De semmmiképp nem a csillárra!
Gyanítom, hogy a leghülyébb magánnyomozó is, ha megbízást kap egy hűtlennek sejtett férj, vagyí feleség levadászására, és tudja, vagy nagy valószínűséggel sejti, hogy mely szobában történik majd a nagyjelenet, akkor annak a helyiségnek a bekamerázasakor valószínű nem a menyezetre, vagy a szoba sarkában lévő állóvázára fogja irányítani a lencsét, hanem a kanapéra.
Vagy rosszul gondolom?
Emellett sejtem azt is, hogy a személy kiválasztása nem úgy történt, hogy ezt a pasast útáljuk legjobban, tehát ezt buktassuk meg, hanem inkább azt tudom elképzelni, hogy a hivatal dolgozói között széltében-hosszában keringett már régóta a hír, hogy a hapsihoz a nap valamely időszakában nem szabad bemenni az irodájába, akármilyen sürgős ügyről van is szó. Elég könnyű kitalálni, mit is csinálhat ilyenkor. (4-5-nél több reális alternatíva nemigen van!)