petamas
2013.09.26
|
|
0 0
3704
|
Vitaindítónak idemásolom a szukits.hu-s hozzászólásomat:
Nagyon megörültem, amikor megláttam ezt a könyvet, mert nagyon szeretem a kiadó Asimov-sorozatát, és Herbertet is. De a Dűnéből megvan a különálló keménykötéses sorozat, úgyhogy valószínűleg csak a 3. kötettel szállok be a gyűjtésbe, majd a következő 20-30 évben dühöngök amiatt, hogy szörnyen néz ki a polcomon a harmadiktól kezdődő sorozat.
Szerintem hiba a Dűne kiadásával kezdeni: mivel a boltokban elérhető a "normál" sorozat, nem fogják venni annyira az emberek, így előfordulhat, hogy leállítják a kiadást. Pedig szívesen olvasnám Herbert további műveit egységes kiadásban. :-( Félreértés ne essék: teljesen logikus a Dűne-műveket szerepeltetni a sorozatban, de szerintem _utolsó_ két kötetnek kellene berakni. (Addigra egyrészt elfogy a "régi" Dűne, másrészt nem néz ki hülyén a polc annál, aki nem veszi meg újra.) Utána meg jöhetnek a Brian-féle dolgok "Addenda" módra, mint Asimovnál az eredeti tervek szerint. Persze olcsóbb és egyszerűbb elővenni a már bevált fordításokat és egybekötve kiadni, de szerintem nem jó döntés sem üzletileg, sem a régi Szukits-olvasók/vásárlók szemszögéből.
Ti mit gondoltok? |
Előzmény: Juraviel.Ihuan.Bedvin (3702)
|
|