Kurrens Creative Commons License 2013.09.22 0 0 5868

Sziasztok!

Olyanok tanácsát kérem, akik maguk építették be a hőcserélőt egy dobozba. A következő kérdések merültek fel:

1. Alu dobozra gondoltam (szegecs vagy forrasztás), erre tennék XPS-t, majd kívülre egy vékony rétegelt falemez dobozt. AZ XPS-ből elég az 5 cm, vagy érdemes 10 cm-est tenni? Van egyéb ötlet a befoglaló dobozra?
  2. A Recair hőcserélőt függőlegesen érdemes betenni, vagy valaki kipróbálta a szögben elhelyezést a fagyás ellen? Van valahol egy jó ábra az ideális elhelyezésről?
  3. Mind a két ágba kell kondenzvíz elvezetés? Valahol itt a fórumon olvastam, hogy nyáron a bemenő oldalon is tud kondenzálódni víz, ha a bejövő levegő túl meleg a kimenőhöz képest.
  4. A bypass-t a bemenő ágra kell tenni?
  5. A rezgések csökkentésére elég fél méter Sonoflex a doboz és a csőrendszer között, vagy kell valami rezgéscsökkentő elemet betenni?
  6. Szűrőkből milyet érdemes venni? A zsákost lehet porszívózni, a zsákosba és a hajtogatottba több por fér és kisebb az ellenállásuk.

Összesen 470m3 a ház, és 70m3/órával szeretném keringtetni alapon. Sose értettem a fejenkénti 30m3/óra vagy egyéb saccolásokat folyamatos áramoltatás esetén, mivel nehéz elérni, hogy mindig a megfelelő helységbe (ahol tartózkodnak) jusson be a mondjuk 70m3/óra levegő. Ha pedig az egész házra eloszlik a 70m3/óra, akkor helységenként elég alacsony lesz a légcsere.

Előre is köszönöm!