"Erre írtam azt, hogy a megmaradt lehetőségek közül a magyar politika tutira a legrosszabbat választotta."
Na akkor nézd csak meg mit írtál a 1294-ben a kényszerpálya felvetésemre. Annyit, hogy persze más a hibás. Ennyiben kimerült a váalszod. Ezért vagy végtelenül komolytalan.
"A logikád csak a szokásos áthárítás mentén működik figyelemn kívül hagyva a saját hibát."
Mármint a te olvasatodban. Sehol sem írtam, hogy mi minden kérdésben vétlenek vagyunk, és mindenről a nyugat tehet.
Az persze, hogy te így értelmezed a te dolgod és téged minősít.
"Elég nehéz az angolokra kenni azt, hogy a magyar fél erőltette ki a nácik melletti hadbalépést."
Légyszi idézd már be, hol írtam ilyent. Sehol. De ugye ez a marhaság jól hangzik, hát elsütöd. Szeretem, amikor olyant kéne cáfolnom, amit nem mondtam. de ez is egy a szokásos módszereid közül.
Amúgy arról beszéltem, hogy a 30-as évek második felétől a franciák és az angolok látványosan kivonultak Közép-Kelet Európából és hagyták, hogy a németek szerezzék meg itt a gazdasági és politikai befolyást.Hogy te ebből azt hoztad ki, hogy szerintem az angolok tehetnek arról, hogy hadbaléptünk, az egyrészt egy végtelenül egyszerű gondolkodásmódra vall, másrészt tökéletesen jellemzi az inkorrekt vitakultúrádat.
A magyar kormány egyébként többször kérte az angolokat, hogy vegyék fel velünk a kereskedekmi kapcsolatot, és gazdasági-pénzügyi akciókkal segítség elkerülni a német gazdasági behatolást. Amit az angolok következetesen elutasítottak:
"Gazdasági eredmények felkínálása Magyaroszágnak és más dunai országoknak politikai célokért cserébe sosem volt ésszerű politika, és tartok tőle, hogy a mai körülmények között még kevésbé lesz az. Nagyjából azt mondhatjuk, hogy még ha nem is volna túlságosan késő, hogy a dunai országokat egy németellenes blokkba szervezzük, egészen biztos vagyok benne, hogy ezt csak úgy tehetnénk, ha mindegyiküknek komoylan és határozottan megígérnénk: német támadás esetén a segítségünkre leszünk. Mivel ez szóba sem jöhet, aligha érdemes a kérdést tovább vizsgálni, és amint egy másik feljegyzéásban javasoltam, a franciákat is el kellene riasztani ettől."
A lényeg: Az angolok azt várták, hogy Mo. minden eszközzel álljon ellen a nagyhatalom Németországnak, de ebben semmiféle segítséget nem voltak hajlandóak nyújtani.