Puerto Princessabol mentünk az Undegroung River turához. kb. 2 óra busszal Sabangig. Atura kb. 1 óra hossza volt. PP-ben a City Coliseum nevü helyen lehet jelentkezni a turara. Ha van hely aznap mehetsz. Ha nincs akkor másnap biztos hogy lesz. Nekünl volt igy Sabangbol megoldottak hogy vissza PP-be és aznap este indultunk 6-7 órakor El Nidoba. Az ut kb. 6 óra hossza volt ugyanugy megállt Taytay-ban és Roxasban de nem kellett átszállni.
Hajnal 1-kor erkeztunk Corong Corongba (El Nido része). Annyi volt a problema hogy hajnalban nehez szállást találni ha nincs elöre foglalva, nekunk az egyik motoros triciklis tudott szallast 1 napra aztan keritettunk reggel masikat.
Utolag én ugy láttam Sabangban 1 vagy 2 napot én eltöltöttem volna. Pihenni tökéletes nem zsufolt és a tengerpart is ok.
Port Bartonban nem voltam nem sokat tudok nyilatkozni. Nekem a buvárkodás volt a cél meg az Underground River igy El Nido és Coron amiröl többet tudok.
El Nidoban ha bérelsz robogót vagy tudsz valakitöl motort 1 napra kb. 700-800 peso akkor lehet még jobb helyeket is felfedezel.
Én igazaból a kajak mellett döntöttem nem csinaltam vegig az összes turát.
Kajakkal 1 óra alatt elérhetö a Helikopter sziget ami strandolni a legjobb. (kb. 300 peso - 1 napra a kajak.