nofRETRO Creative Commons License 2013.09.16 0 0 5413

Engem is foglalkoztatott a kérdés, hogy milyen szerkezeti feltételeknek kell megfelelnie a végleges formában, sajnos a lelőhely nem ad adatot erre.

A tégla anyaga mindenképpen más lehet mint a hazai, még az is lehet hogy falazásra sem használják, csak erre a boltozásra. A habarcs is hígabb, mint a falazáshoz szokásos, de az a magabiztos könnyed mozdulat, amivel odasuhintotta a helyére, pont a megfelelő mennyiségben, azt jó volt látni :), meg a méretre "vágás" is jó szemmértékre utal. Nagy gyakorlata lehet benne, mint aki ebben nőtt fel.

A mintaív mellőzése akkor megy, ha a mester valóban mester, és nem alkalmi "kőműves".

A feliratot betettem a g-fordítóba, és galíciai nyelvet ismert fel, nem mentem vele túl sokra.

Azt sem tudom, hogy milyen épület készül, az alacsony oldalfallal. Beírtam hogy magtár "Galicia granary"

na ilyet nem találtam, hanem más érdekeset. Sajnos nekem most gondom van a fórummal, pl. nem jön fel a linkelhető ablak, vagyis csak üresen, ezért hosszú linket tudok csak adni.

https://www.google.hu/search?q=Galicia+granary&client=firefox-a&hs=e1g&rls=org.mozilla:hu:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=wjQ2UtTCLcqntAbV0YDwDg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1333&bih=519&dpr=1

Előzmény: VEE (5412)