"A Napi Gazdaság információi szerint az előzetes adatok alapján az év első felében (tehát a trafikrendszer indulása előtt) legalább 3 százalékpontot erősödött a feketézés országos átlagban. A folyamat becslések szerint 45-50 milliárd forint kiesést okoz az államnak."
"Persze a feketekereskedelmet csak becsülni lehet, de fontos kapaszkodót jelenhetnek a NAV zárjegy-értékesítési adatai. A NAV által kiadott adójegyek mennyisége cigarettából a tavalyi évhez képest jelentős csökkenést mutat."
Első félév, tehát a csökkenést mutató adatokban még benne van a Nemzeti Dohányboltok megszületése előtti nagyobb bespájzolások tranziens hatása is. Szép eredmény.
(Én pl. jelentős mennyiséget tároltam be a faternak, ha meglátogatom majd mindig viszek neki olyan egy-két hónapra valót. Mivel legális forrásból van az összes, ezért az ár nagy része így is a bitangkasszába ment, de legalább az árrésből nem esznek a mutyikosok. Rözisztansz! :-) Pár év alatt, amíg elfogy a spájz, meg lesz időm valamit kitalálni.)
Azt hiszem érik a, Járulékbevételek Fizetésének Elszabotálása Nemdohányzási Illetve Feketepiaconvásárlási Tevékenységgel, büntetőadó kivetése. :-)
Amúgy ehhez is tényleg gratulálok, szerintem nem voltak többen néhány milliónál azok akik előre megmondták hogy mi lesz. Nem kellett hozzá Einstein és Nostradamus szerelemgyermekének lenni. Még nekem is ment, vagy öt hónappal ezelőtt.
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=125057239&t=9214753
Következik majd ez a szakasz:
"Csak a hivatalos statisztika majd azért nem lesz hiteles, mert lesz átrendeződés a feketekereskedelem felé. Ha ez mérhető forgalom csökkenést okoz a legális forgalomban, akkor be lehet majd állítani úgy hogy sokan leszoktak. :-)
És lesz is majd belőle nagy hozsannázás az ún. közszolgálati médiában. Majd tessék akkor ide visszalapozni! :-)"