Sallai Gabri
2013.09.05
|
|
0 0
336
|
9. Én vagyok az ügyeletes szakácsnő.
A török étkezési szokások drasztikus változáson mentek keresztül a 20 század folyamán; a törökök nyugati minta szerint kezdtek étkezni. A hagyományos török szokások szerint kis adagokat szolgálnak fel, és sok kenyeret fogyasztanak az ételekhez. Kenyeret mindenféle ételhez felszolgálnak, még a rizs és a bulgur mellé is. A lakosság növekvő súlyproblémái miatt egyre többen mondanak le erről az ősi hagyományról. Az egyik legnépszerűbb kenyérféleség , mely gyűrű alakú és szezámmaggal szórják meg. Önmagában vagy sajttal és lekvárral fogyasztják, utóbbi időben többféle, péksüteménnyé alakított simitet lehet kapni, melyek különféle töltelékkel kaphatóak.
A hús mindig is luxuscikknek számított Törökországban. A legnépszerűbb húsáru a bárányhús, melyet leginkább ünnepeken (például esküvő) fogyasztottak, illetve a Kurban Bayramı (Áldozati Ünnep) idején etli pilav (húsos rizs) formájában.
![](https://img.index.hu/imgfrm/4/2/5/6/THM_0011524256.jpg)
![](https://img.index.hu/imgfrm/4/2/6/1/THM_0011524261.jpg)
|
Előzmény: Törölt nick (335)
|
|