Csak azért kérdeztem ezt ,mert én olvasmányaimból ,és máshonnan szerzett ismereteimből úgy tudom ,hogy például a központosítás, az államosítás, az a törekvés ,hogy az állam a lehető legtöbb területet irányítsa és szabályozza, ez bizony a kommunistákra volt jellemző.
Az is a kommunistákra volt jellemző, hogy egy-egy futballklub elnöki székébe beültessék a saját emberüket, képviselőjüket.
Az is a kommunistákra volt jellemző, hogy megszállták a közmédiumokat ( a régi rendszerben nyilván csak ezek voltak ) ,a saját embereik gyártották a műsorokat a dolgozó népnek, és főleg a híradással foglalkozó műsorokat erősen cenzúrázták. Aki nem volt megbízható ideológiailag ,annak nem volt helye a közmédiumokban.
Az is a kommunistákra volt jellemző, hogy központosított tanterv szerint , központilag meghatározott tankönyvekből tanították a gyermekeket az iskolákban.
Az is a kommunistákra volt jellemző, hogy teljhatalommal bíztak meg egy embert, a vezetőjüket ,aki az élet legkülönfélébb területein mindenbe beleszólt ,és kizárólagos módon döntött fontos kérdésekben.
Tudtok ti ma olyan pártot mondani a mai magyar politikai életből ,amelyikre ezek a dolgok jellemzőek ?