>Iskolajelvény? Az valami belvárosi elitista dolog lehetett, ...
Szó sincs róla, pl. a ferencvárosi (Gyáli-úti) Puskás Technikumnak is volt. Randa volt, mi tagadás, rajta villanyvillám meg lakihegyi adótorony, de volt. (Az igaz, hogy a Puskás Technikum szakmailag elitista iskola volt.)
A Pénzverdében készült a jelvény, egyszer engem küldtek el érte. Akkora árkus papírt adtak az iskolában, mint a köpönyeged, amivel vagy három védő övezeten jutottam át, mire leülhettem a várakozók padjára. Nem csoda, pár perc múlva egy kerekes faládában olyan aranytömböket toltak el előttem, amilyeneket filmekben látni. A manus kiszúrta hogy megismertem, kivett egyet és felém nyújtotta: -Na, fogd meg!, én meg, ahogy el akartam venni, letettem a földre, mert a nagy darab arany hihetetlenül nehéz volt.
A jelvénynek könnyen levált a tűje, viszont kötelező volt hordani és egy újért 11 forintot kértek, ami akkor diáknak pénz volt (3 Ft-ért adtak egy korsó sört). Ezért volt, aki tüntetőleg hanyatt fordulva járt, mellén a tű nélküli jelvénnyel. Úgy emléxem, ő kapott garanciális pótlást.