Ez nem karcosodik, hanem a plexi teljes vastagságában repedezett. Nem egy pár repedés, hanem gyakorlatilag nincs egy ép cm2-e. Ezt lehetetlen polírozással eltüntetni.
Amúgy az imént együtt söröztem autókereskedő barátaimmal (más márka). Felvetettem nekik a problémát. Nagyjából a következőket mondták:
- elsőre mindenképpen elhajtanak majd
- legyek nagyon határozott és ne sajnáljak e-mail-ezgetni velük (ha kell egyáltalán)
- nem emlékeznek olyan esetre, hogy "felsőbb szinten" (akár bíróság) ne a vevőnek/panaszosnak adtak volna igazat hasonló esetben, az importőrrel szemben
- xarjam le, hogy nem oda hordom szervízbe, az adott kereskedésnek a garanciális javításokon is van egy pici árrése (tehát nem biztos, hogy nagyon fognak izmozni)
- ki fogják cserélni
(meglátjuk)
Ja, Sandinak: semmilyen károsodás nincs a fényezésen. A gépi autómosót (mint okot) magam is csak "kínomban" találtam ki, de egyáltalán nem megyek oda gyakran. Mindenesetre eddig egyik típusnál sem okozott hasonlót (Ford Mondeo, Opel Astra, Vectra, VW Polo, stb.).
A fényszórók fényerejében nem okoz semmilyen problémát. A gond esztétikai, illetve, ha egyszer mégiscsak összekapaszkodnak azok az 1 cm-es kis repedések, akkor megindul, mint a legördülő vízcsepp, ami "összeszedi" a többit.
Amúgy nekem még csak nem is párásodik, - még így se :-)